Sernik z pierniczkami śliwkowymi

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

10 sztuk

40 dekagramów

1 opakowanie

1 szklanka

2 opakowania

2 opakowania

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser biały zmielić 2 razy, dodać cukier i cukier wanilinowy, dodawać po jednym żółtku i wlewać po trochu mleko, dwa budynie, a na samym końcu ubić pianę na sztywno.

Krok 2

Zmieszać z masą serową.

Krok 3

Wylać na brytfankę średniej wielkości.

Krok 4

Układać połówki śliwek lub pierniczki śliwkowe, wciskając je do środka ciasta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik z pierniczkami śliwkowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik z pierniczkami śliwkowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik z pierniczkami śliwkowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik z pierniczkami śliwkowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik z pierniczkami śliwkowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik z pierniczkami śliwkowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik z pierniczkami śliwkowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej