Sernik z rodzynkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

78

77 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

0.5 litra

13 sztuk

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

10 dekagramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Zemleć ser.

Krok 3

Oddzielić białka od żółtek.

Krok 4

Sparzyć i odsączyć rodzynki.

Krok 5

Ubić białka na sztywną pianę i wstawić do lodówki.

Krok 6

Ucierać margarynę, dodając stopniowo na przemian żółtka, cukier waniliowy i cukier.

Krok 7

Do utartej masy dodawać stopniowo ser biały i ucierać, aż powstanie jednolita masa.

Krok 8

Rodzynki i mąki wymieszać w jednym naczyniu.

Krok 9

Dosypać do masy serowej i miksować około 2 minuty.

Krok 10

Na koniec dodać białka i wymieszać koniecznie drewnianą łyżką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
7 osób ogląda przepis:
Japoński sernik
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej