Sernik z rosą

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

642

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

30 dekagramów

2 łyżki

10 dekagramów

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

10 dekagramów

masa serowa:

1 kilogram

0.5 szklanki

3 szklanki

1 szklanka

1 opakowanie

2 sztuki

4 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagnieść ciasto. Wyłożyć dno i boki blaszki (podpiec).

Krok 2

Wszystkie składniki na ser łączymy i wlewamy na ciasto (bardzo rzadki).

Krok 3

Piec około 50 minut.

Krok 4

Ubić pianę z pozostałych białek. Dodać szklankę cukru i wyłożyć na ser.

Krok 5

Piec jeszcze ok. 15 minut.

Krok 6

Po wystygnięciu wychodzi „rosa”. Nie wyjmować z formy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik z rosą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik z rosą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik z rosą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik z rosą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik z rosą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik z rosą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik z rosą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Serowa chatka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej