Sernik z rosą

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

ciasto:

2 sztuki

1.5 szklanki

30 dekagramów

4 sztuki

masa serowa:

1 łyżeczka

1 kilogram

1 opakowanie

2 szklanki

0.5 szklanki

piana:

6 sztuk

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sito. Dodać margarynę,żółtka,jajo,cukier wygnies ciasto.

Krok 3

Wylepić formę ciastem. Jaja i żółtka ubić z cukrem na puszystą masę.

Krok 4

Dodać ser przetarty przez sito,a następnie budyń,mleko,olej,skórkę z pomarańczy.

Krok 5

Składniki dobrze wymieszać i wylać masę na ciasto. Piec ok.60minut w temp.190 stopni.

Krok 6

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę i rozłożyć na gorącym upieczonym cieście.

Krok 7

Włożyć do piekarnika ( 160 stopni) i zapiekać do czasu,aż białko lekko zbrązowieje.

Krok 8

Po wyjęciu z pieca na cieście tworzymy krople z miodu przypominające rosę.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Ciasto marchewkowe
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej