SERNIK Z ROSĄ

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

32 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

10 dekagramów

2 sztuki

30 dekagramów

1 sztuka

1 łyżeczka

masa serowa:

1 kilogram

1 szklanka

4 sztuki

2 sztuki

2 szklanki

0.5 szklanki

2 opakowania

piana:

1 szklanka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Mąkę wymieszaną z proszkiem przesiać. Dodać miękką Kasię, cukier, 2 żółtka, 1 jajko. Zagnieść ciasto.

Krok 2

Formę posmarować Kasią i wylepić ciastem, formując boki.

Krok 3

Masa serowa: 2 jajka i 4 żółtka ubić z cukrem. Dodać ser, budynie, mleko i olej. Składniki zmiksować, wylać masę serową na ciasto.

Krok 4

Piec 60 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.

Krok 5

Ubić białka z cukrem i rozłożyć na gorącym upieczonym cieście.

Krok 6

Włożyć jeszcze do piekarnika nagrzanego do 150 stopnii i zapiekać do zbrązowienia białek (około 15 minut).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • SERNIK Z ROSĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • SERNIK Z ROSĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • SERNIK Z ROSĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • SERNIK Z ROSĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • SERNIK Z ROSĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • SERNIK Z ROSĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • SERNIK Z ROSĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej