SERNIK Z WIŚNIAMI

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

369

63 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 szczypta

3 sztuki

0.75 szklanki

1 szklanka

3 łyżki

35 dekagramów

1 łyżka

1 opakowanie

600 mililitrów

0.5 kilograma

1 łyżeczka

5 sztuk

1

1

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Połowę margaryny Kasia zagnieść z żółtkami, szczyptą soli, mąką, 6 łyżkami cukru, i ewentualnie 2-3 łyżkami zimnej wody.

Krok 2

Ciasto włożyć na 1 godzinę do lodówki owinięte folią.

Krok 3

Tortownicę posmaruj tłuszczem cienko, wyłóż ciacho i kilkakrotnie pozakłuwaj.

Krok 4

Piec w 200 stopniach około 15 minut.

Krok 5

Ostudzić i polać wiśniówką.

Krok 6

Wiśnie z kompotu odsączyć, a zamrożone rozmrozić.

Krok 7

Żelatynę wymieszać z wodą.

Krok 8

Budyń w proszku wymieszać z 100 ml mleka.

Krok 9

Resztę mleka zagotować z połową cukru, wymieszać z budyniem i zagotować.

Krok 10

Dodać żelatynę i dokładnie wymieszać.

Krok 11

Ser utrzeć z resztą Kasi i skórką cytrynową.

Krok 12

Masę wymieszać z budyniem.

Krok 13

Białka ubić z cukrem waniliowym i resztą cukru, wymieszać z masą serową.

Krok 14

Wiśnie ułożyć na cieście, przykryć kremem i wstawić na noc do lodówki.

Krok 15

Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • SERNIK Z WIŚNIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • SERNIK Z WIŚNIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • SERNIK Z WIŚNIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • SERNIK Z WIŚNIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • SERNIK Z WIŚNIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • SERNIK Z WIŚNIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • SERNIK Z WIŚNIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sernik Zebra
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej