Sernik zimna błyskawica

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

4 sztuki

1 szklanka

2 opakowania

1 sztuka

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Do garnka wrzucamy wiaderko sera i podgrzewamy na bardzo delikatnym ogniu, aż ser będzie miał konsystencję wodnistą.

Krok 3

Następnie wrzucamy pokrojoną Kasię i cały czas mieszamy do rozpuszczenia Kasi.

Krok 4

Dodajemy cukier, cukier waniliowy, żółtka, gdy składniki się połączą, dodajemy żelatynę, cały czas energicznie mieszając.

Krok 5

Sernik wylewamy na blachę i odstawiamy do stężenia w chłodnym miejscu.

Krok 6

Na stężony sernik błyskawica wylewamy przestudzoną galaretkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik zimna błyskawica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik zimna błyskawica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik zimna błyskawica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik zimna błyskawica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik zimna błyskawica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik zimna błyskawica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik zimna błyskawica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej