ŚLIMACZEK

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3.5 szklanki

0.75 szklanki

5 sztuk

1 opakowanie

2 łyżki

2 łyżeczki

1 puszka

1 opakowanie

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Mąkę przesiać na stolnicę, posiekać z margaryną. dwa całe jajka i 3 żółtka ukręcić w mikserze z cukrem pudrem i wanilią, dodać do mąki na stolnicy z proszkiem do pieczenia i wyrobić całość.

Krok 3

Podzielić na pół i do jednej cześci dodać kakao, szybko wyrobić i na godzinę wstawić do lodówki.

Krok 4

Rozwałkować najpierw białe ciasto( na wymiar formy 10x30cm ), posmarować białkiem, nałożyć rozwałkowane ciemne ciasto, posmarować powidłami i zwinąć.

Krok 5

Włożyć do foremki i piec 30-35 min w temp 175st.

Krok 6

Po schłodzeniu polać polewa.Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ŚLIMACZEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ŚLIMACZEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ŚLIMACZEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ŚLIMACZEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ŚLIMACZEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ŚLIMACZEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ŚLIMACZEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej