Słodkie niespodzianki

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

61

10 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 sztuki

250 gramów

400 gramów

2 opakowania

8 sztuk

400 gramów

1 opakowanie

100 gramów

500 gramów

400 gramów

150 gramów

50 gramów

1 opakowanie

40 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę utrzyj, skrop sokiem z jednej cytryny.

Krok 2

Utrzyj Kasię z 250 g cukru i 1 paczką cukru waniliowego na gładką masę.

Krok 3

Oddziel białka od żółtek, do masy dodaj żółtka, a białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli i również dodaj do przygotowanej masy.

Krok 4

Mąkę dokładnie wymieszaj z proszkiem do pieczenia i migdałami, dodaj do nich startą marchew.

Krok 5

Ciasto rozłóż równomiernie na posmarowanej Kasią blasze (30x40 cm).

Krok 6

Piecz w temp. 175 stopni (termoobieg 150 stopni).

Krok 7

Po upieczeniu ostudź.

Krok 8

Utrzyj twaróg z serkiem homogenizowanym, 150 g cukru, 1 opakowaniem cukru waniliowego i sokiem z cytryny.

Krok 9

Tak przygotowaną masą posmaruj ciasto.

Krok 10

Ciasto pokrój na kawałki.

Krok 11

Teraz musisz zagnieść masę marcepanową razem z cukrem pudrem i rozwałkować.

Krok 12

Powycinaj z niej tulipany, ozdób je kolorowym lukrem.

Krok 13

Udekoruj kawałki ciasta tulipankami, jajeczkami i zmielonymi pistacjami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodkie niespodzianki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodkie niespodzianki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodkie niespodzianki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodkie niespodzianki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodkie niespodzianki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodkie niespodzianki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodkie niespodzianki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej