Słoneczne ciasto

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto białe:

7 sztuk

1 szklanka

2 łyżki

4 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

ciasto żółte:

7 sztuk

2 sztuki

0.6 szklanki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 szklanka

masa:

1 puszka

1 opakowanie

1 opakowanie

0.5 opakowania

dodatkowo:

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto białe: Białka ubić z cukrem, dodać mąkę. Na koniec dać proszek zakwaszony octem.

Krok 2

Wykładać na blachę łyżką, robiąc kupki jedna obok drugiej. Posypać kawą mieloną.

Krok 3

Ciasto żółte: Białka ubić z cukrem, dodać żółtka wymieszane z proszkiem i zakwaszone octem.

Krok 4

Wlać olej, dodać mąkę. Ciasto żółte wylać na ciasto białe, wyrównać. PIEC OK. PÓŁ GODZINY.

Krok 5

Masa: sok z brzoskwiń dopełnić wodą do 1/2 litra i na nim ugotować budyń śmietankowy. Do gorącego wsypać galaretkę -dokładnie wymieszać. Wystudzić.

Krok 6

Kasię utrzeć, porcjami dodawać zimny budyń. Na końcu dodać brzoskwinie pokrojone w drobną kostkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słoneczne ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słoneczne ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słoneczne ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słoneczne ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słoneczne ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słoneczne ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słoneczne ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej