Smaczny i prosty sernik na zimno z mandarynkami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

22 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 puszka

1 puszka

250 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasteczka włożyć do woreczka foliowego i pokruszyć tłuczkiem.

Krok 2

Kasię rozpuścić i wymieszać z kruszem.

Krok 3

Wsypać masę (suchą prawie) do okrągłej, małej formy i włożyć do lodówki na 30 minut.

Krok 4

Mandarynki odcedzić i wyłożyć nimi dno formy na masie.

Krok 5

Twaróg/serek włożyć do miski, dodać mleko skondensowane i zmiksować.

Krok 6

Dodać sok z 1 cytryny, powinno się stopniowo zagęszczać.

Krok 7

Posmakować, jeśli nie czuć lekko kwaśnego smaku tylko słodki, dodać więcej soku z cytryny.

Krok 8

Masę wylać do formy, posypać startą czekoladą i wstawić do lodówki na minimum 3 godziny, a najlepiej na noc.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczny i prosty sernik na zimno z mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczny i prosty sernik na zimno z mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczny i prosty sernik na zimno z mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczny i prosty sernik na zimno z mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczny i prosty sernik na zimno z mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczny i prosty sernik na zimno z mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczny i prosty sernik na zimno z mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej