Smerfne babeczki z posypką

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

52

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 opakowanie

250 gramów

50 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

krem:

1 opakowanie

2 opakowania

4 łyżki

posypka:

1 łyżka

1 łyżka

null gramów

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników wyrobić szybko ciasto, owinąć folią spożywczą i wstawić na 30 minut do lodówki. Następnie wykleić nim przygotowane foremki i piec ok 15-20 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu przestudzić.

Krok 2

Rozpuścić galaretkę w troszeczkę mniejszej ilości wody, niż podane jest na opakowaniu i pozostawić do stężenia. Kiedy będzie już mocno gęstniała dodać do ubitej z cukrem śmietany. Gdy masa bardzo zgęstnieje nałożyć ją na babeczki.

Krok 3

Wiórki kokosowe sprażyć wraz z cukrem na patelni z dodatkiem Kasi. Po przestygnięciu posypać nimi babeczki. Jako posypki można użyć również połamanych płatków migdałowych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smerfne babeczki z posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smerfne babeczki z posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smerfne babeczki z posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smerfne babeczki z posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smerfne babeczki z posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smerfne babeczki z posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smerfne babeczki z posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej