stefanka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

16 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

74 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

6 sztuk

0.5 szklanki

0.75 szklanki

1 łyżeczka

500 mililitrów

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić z cukrem na sztywno. Następnie wolno mieszając dodawać po jednym żółtku, potem dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Na koniec wlać rozpuszczoną Kasię. Ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao.

Krok 2

Ciasto upiec na płaskiej blasze, osobno jasne i osobno ciemne.

Krok 3

Upieczone ciasto pokroić tak, by uzyskać 6 prostokątów.

Krok 4

Śmietanę kremówkę ubić (odłożyć 3 łyżki śmietany).

Krok 5

Ubitą kremówką przekładać ciasta w dowolnej kolejności jasne i ciemne ciasto.

Krok 6

Czekoladę z pozostałą kremówką rozpuścić w kąpieli wodnej, polać ciasto na wierzchu i po bokach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • stefanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • stefanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • stefanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • stefanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • stefanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • stefanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • stefanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Jagodzianki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej