Strucla z cynamonem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

nadzienie:

1 opakowanie

1 opakowanie

1 szklanka

wierzch:

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto rozwałkujemy cienko, malujemy śmietaną i posypujemy dość grubo cynamonem i cukrem.

Krok 2

Zwijamy ściśle w rulon.

Krok 3

Po wyrośnięciu pieczemy na złoto. Zimne lukrujemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Strucla z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Strucla z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Strucla z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Strucla z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Strucla z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Strucla z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Strucla z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej