szarlotka

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

75 dekagramów

4 sztuki

3 szklanki

1 łyżeczka

1 opakowanie

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do roztopionej letniej Kasi dodać mąkę, cukier, 4 żółtka – zmieszać.

Krok 2

Kawałek ciasta zamrozić na kruszonkę.

Krok 3

Białka ubić na pianę, dodając ¼ szkl. cukru i kisiel.

Krok 4

Na ciasto posiekać jabłka, nałożyć pianę z kisielem i na to zetrzeć zamrożone wcześniej ciasto.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej