Szarlotka pani Madzi

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

20 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

4 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 opakowanie

masa jabłkowa:

1.5 kilograma

1 opakowanie

2 łyżki

masa:

1 opakowanie

1 szklanka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka jajek ubić na sztywną pianę, dodając pod koniec ubijania cukier.

Krok 2

Dodać żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia i aromat.

Krok 3

Wymieszać, wyłożyć do tortownicy wysmarowanej Kasią.

Krok 4

Piec około 30 minut.

Krok 5

Jabłka pokroić w kwadraty i podsmażyć.

Krok 6

Do gorących wlać rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody galaretkę i wymieszać.

Krok 7

Pod ostudzoną masę wyłożyć na biszkopt.

Krok 8

Do Kasi roztartej z cukrem pudrem dodawać małymi porcjami gorące mleko i ubijać mikserem do uzyskania jednolitej masy.

Krok 9

Masę wyłożyć na wystudzone jabłka i całość schłodzić.

Krok 10

Ciasto można udekorować wiórkami z czekolady.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szarlotka pani Madzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szarlotka pani Madzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szarlotka pani Madzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szarlotka pani Madzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szarlotka pani Madzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szarlotka pani Madzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szarlotka pani Madzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Jabłecznik
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej