Szarlotka prosto z serca

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

148

21 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

0.25 opakowania

1 łyżka

4 sztuki

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Razem rozkruszyć: mąkę, kostkę Kasi i jajko.

Krok 2

Dodać cukier, proszek do pieczenia i łyżkę alkoholu.

Krok 3

Połowę ciasta włożyć do zamrażalnika, a resztę rozłożyć na natłuszczonej blasze w kształcie serca i upiec (około 10 minut).

Krok 4

Następnie na upieczone ciasto nasypać utarte ze skórką jabłka, a na nie zetrzeć na tarce to zmrożone, twarde ciasto.

Krok 5

Piec około 20 minut w temperaturze 200 stopni C.

Krok 6

Po upieczeniu i ostygnięciu posypać cukrem pudrem.

Krok 7

Jedno jabłko należy pokroić w plasterki, przyozdobić nim ciasto.

Krok 8

Jabłka posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szarlotka prosto z serca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szarlotka prosto z serca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szarlotka prosto z serca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szarlotka prosto z serca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szarlotka prosto z serca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szarlotka prosto z serca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szarlotka prosto z serca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej