Szarlotka z pianką

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

18 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 szklanki

4 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

0.5 szklanki

2 łyżeczki

masa jabłkowa:

1 kilogram

0.5 szklanki

1 opakowanie

1 opakowanie

piana:

4 sztuki

1 szklanka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki ciasta zagnieść i podzielić na trzy części, jedną część zamrozić, dwie rozwałkować.

Krok 2

Formę do ciasta wysmarować i wysypać tartą bułką, wyłożyć ciasto.

Krok 3

Jabłka obrane i pokrojone na cząstki wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym i cynamonem, poddusić w rondlu, wystudzić.

Krok 4

Ubić na sztywno pianę z białek, dodając cukier puder.

Krok 5

Na rozłożone ciasto wyłożyć jabłka, na jabłka ubitą pianę, a następnie zetrzeć zamrożone ciasto (można pokruszyć).

Krok 6

Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szarlotka z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szarlotka z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szarlotka z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szarlotka z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szarlotka z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szarlotka z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szarlotka z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej