Szarlotka z pianką

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

95

129 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 szklanki

1 szklanka

1 łyżeczka

1 opakowanie

25 dekagramów

1 opakowanie

2 łyżeczki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę posiekać z Kasią, dodać ½ szklanki cukru, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, żółtka i wyrobić ciasto.

Krok 2

Prostokątną formę o wymiarach 25 na 36 cm posmarować Kasią i rozłożyć w niej ¾ ciasta.

Krok 3

Do reszty ciasta dodać kakao i zostawić na kruszonkę.

Krok 4

Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i nadal ubijać, a następnie dodać budyń w proszku i delikatnie wymieszać.

Krok 5

Na cieście rozłożyć pokrojone w kostkę jabłka, ubitą pianę, a na wierzch kruszonkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szarlotka z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szarlotka z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szarlotka z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szarlotka z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szarlotka z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szarlotka z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szarlotka z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szarlotka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej