Tarta z owocami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

75 dekagramów

2 sztuki

200 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

2 opakowania

2 opakowania

800 mililitrów

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto wyrabiamy z mąki, jaj, cukru pudru, Kasi, kwaśnej śmietany i proszku do pieczenia. Zawijamy w folię spożywczą, odkładamy do lodówki na godzinę.

Krok 2

Budynie gotujemy w 800 ml mleka i odstawiamy do ostygnięcia. Galaretkę rozpuszczamy i odstawiamy do stężenia.

Krok 3

Schłodzone ciasto układamy na folii spożywczej, przykrywamy z drugiej strony również folią i wałkujemy na około 0,5 cm placek. Układamy w formie do tart, nakłuwamy po całej formie i wkładamy do rozgrzanego piekarnika - 200 stopni na około 20-30 minut.

Krok 4

Na ostygnięte ciasto rozkładamy budyń, następnie owoce i zalewamy galaretką - wkładamy do lodówki do schłodzenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej