Tartaletki z dynią

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

600 gramów

150 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

125 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Z mąki (250g) jajka, śmietany i cukru waniliowego zagnieść ciasto, odstawić do lodówki na 30 min.

Krok 3

Nadzienie: dynię pokrój w kostkę i ugotuj w wodzie do miękkości, odsącz na durszlaku i zmiksuj, pozostaw do ostygnięcia.

Krok 4

4 jajka utrzyj z cukrem, dodaj do masy puree z dyni i 40 g Kasi.

Krok 5

Na końcu dodaj skórkę pomarańczy i cynamon i 2 łyżki mąki.

Krok 6

Kruche ciasto rozwałkuj i włóż do wysmarowanych foremek, można zrobić jedną dużą tartę, mi wyszło 12 tartaletek o wym. 11cm i 4 szt. o wym. 9cm

Tagi:
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tartaletki z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tartaletki z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tartaletki z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tartaletki z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tartaletki z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tartaletki z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tartaletki z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej