Tiramisu

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

3

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

3 łyżki

30 sztuk

500 gramów

4 sztuki

200 gramów

20 mililitrów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużej misce ukręcić żółtka z cukrem pudrem na lekki krem.

Krok 2

Kilkoma porcjami dodać twaróg i powoli mieszając połączyć z kremem.

Krok 3

Białka ubić na sztywną pianę. Dodać krem, po czym szybko, ale za to bardzo delikatnie zmieszać masę z dołu do góry tak aby, składniki się nie rozdzieliły.

Krok 4

Wlać do kawy kieliszek koniaku. Zamieszać. Dno szklanego naczynia posmarować kremem.

Krok 5

Na podkładzie kremu ułożyć warstwę biszkoptów nasączonych kawą z koniakiem.

Krok 6

Biszkopty obficie przełożyć kremem i posypać kakao.

Krok 7

Znów ułożyć warstwę nasączonych biszkoptów, przełożyć kremem itd. - aż do wyczerpania wszystkich składników.

Krok 8

Ostatnią warstwą ma być krem posypany przesianym kakao.

Krok 9

Chłodzić w lodówce przez co najmniej 2 godziny.

Krok 10

Podawać w naczyniu, w którym było przygotowywane .

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej