Torcik serowo-kokosowy

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

66

512 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

500 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2022 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

krem:

100 gramów

500 gramów

2 łyżki

2 łyżki

ciasto:

170 gramów

250 gramów

4 sztuki

1 łyżeczka

dodatki:

100 gramów

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka utrzyj z cukrem i wymieszaj z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Ciasto przełóż do tortownicy i piecz w 180 st. C około 30 minut.

Krok 3

Upieczony biszkopt przekrój na dwa blaty.

Krok 4

Miękką Kasię utrzyj z cukrem.

Krok 5

Żelatynę namocz w 1/3 szklanki zimnej wody.

Krok 6

Gdy napęcznieje podgrzej, aby się rozpuściła i wymieszaj z serkiem.

Krok 7

Masę serową dodawaj po łyżce do ucieranej Kasi.

Krok 8

Połową masy przełóż blaty biszkoptu, resztą wysmaruj wierzch i boki tortu.

Krok 9

Całość posyp wiórkami kokosowymi i udekoruj kulkami Rafaello.

2

Opinie o przepisie

  • elzbieta jastrzębowska

    elzbieta jastrzębowska, 23.08.2018

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Natalia Maciąg

    Natalia Maciąg, 19.02.2017

    to jest strasznie dobre

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Torcik serowo-kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Torcik serowo-kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Torcik serowo-kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Torcik serowo-kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Torcik serowo-kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Torcik serowo-kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Torcik serowo-kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Torcik serowo-kokosowyTorcik serowo-kokosowy

Szukasz inspiracji na idealny tort na urodziny lub spotkanie z przyjaciółmi? Torcik serowo-kokosowy będzie dobrym wyborem na niemal każdą okazję. Zmieszaj składniki na ciasto, pamiętając o tym, żeby wcześniej przesiać mąkę przez sito. Sprawi to, że napowietrzy się, a dzięki temu ciasto będzie pulchne. Jeśli chcesz, dodaj nieco kwaśnej śmietany i mleka kokosowego, a smak wypieku będzie jeszcze lepszy. Następnie wyrobione ciasto umieść w wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Piecz biszkopt do czasu uzyskania złotego koloru. Kiedy nieco przestygnie, wyjmij go z formy i przekrój poziomo, aby powstały dwa spody. Przygotowując masę, pamiętaj o tym, że serek waniliowy możesz zastąpić twarogiem. Zmiel go jednak trzykrotnie, aby uzyskał gładką konsystencję i dodaj do niego cukier waniliowy. Gotową masą przełóż spody ciasta i posmaruj ich brzegi. Na koniec udekoruj wierzch wypieku wiórkami kokosowymi lub zmielonymi migdałami. Zainspiruj się tym przepisem. Smacznego!