TORCIK Z KASZY MANNY

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

517

29 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 litr

200 gramów

3 sztuki

1 szklanka

900 gramów

20 gramów

100 gramów

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę zagotować z mlekiem (mieszać, by się nie przypaliło), odstawić do wystygnięcia.

Krok 2

Miękką Kasię zmiksować z cukrem pudrem. Gdy masa będzie puszysta, dodawać po jednym żółtku.

Krok 3

Następnie dodawać po jednej łyżce wystudzonej kaszy manny.

Krok 4

Podzielić masę na dwie równe części.

Krok 5

Do jednej dodać kakao i zmiksować. A drugą zostawiamy jasną.

Krok 6

Na tortownicy rozkładamy biszkopty. Następnie masę ciemną. A na nią masę jasną. Wkładamy do lodówki.

Krok 7

Z brzoskwiń odlać sok. Dodać do soku 2 łyżki żelatyny. Wymieszać, odstawić do napęcznienia. W tym czasie brzoskwinie zmiksować blenderem.

Krok 8

Napęczniałą żelatynę podgrzać na niewielkim ogniu.

Krok 9

Do zagotowanej żelatyny dodać 2 łyżki zmiksowanych brzoskwiń, aby wyrównać temp.

Krok 10

Żelatynę połączyć ze zmiksowanymi brzoskwiniami. Cały czas mieszając.

Krok 11

Schłodzone ciasto zalać musem brzoskwiniowym. Odstawić do lodówki do zastygnięcia.

Krok 12

Nożem oddzielić ciasto od tortownicy. Udekorować owocami kiwi. Tortownica o średnicy 25 cm.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • TORCIK Z KASZY MANNY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • TORCIK Z KASZY MANNY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • TORCIK Z KASZY MANNY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • TORCIK Z KASZY MANNY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • TORCIK Z KASZY MANNY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • TORCIK Z KASZY MANNY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • TORCIK Z KASZY MANNY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kolorowy białkowiec
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej