Tort bezowy z alkoholem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 opakowania

3 łyżki

0.75 szklanki

1 opakowanie

50 mililitrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka jajek ubić na pianę, ale nie na sztywno.

Krok 2

Następnie, ciągle ubijając, dodać cukier, żółtka i ubijać wszystko do 5 minut.

Krok 3

W drugiej dużej misce rozkręcić dwie kostki Kasi, ciągle ubijając, dodawać pianę, następnie kakao, spirytus, suchą śnieżkę i ubijać 3 minuty.

Krok 4

W tortownicy płaty bezowe lub bezy ułożone warstwami przekładać powstałym kremem, można dodać wydrążone wiśnie.

Krok 5

Wierzch udekorować bezami, wiśniami i czekoladą (np. czekoladowymi serduszkami).

Krok 6

Całość chłodzić w lodówce 2 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort bezowy z alkoholem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort bezowy z alkoholem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort bezowy z alkoholem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort bezowy z alkoholem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort bezowy z alkoholem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort bezowy z alkoholem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort bezowy z alkoholem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ryżowy przekładaniec
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej