Tort czarno - biały

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

9 sztuk

6 łyżek

3 łyżki

3 łyżeczki

9 łyżek

masa:

1 opakowanie

0.5 litra

1 opakowanie

50 mililitrów

dekoracja:

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: 3 białka ubić na pianę z 3 łyżkami cukru, dodać 3 żółtka, następnie 2 łyżki mąki wymieszanej z proszkiem i 1 łyżką kakao.

Krok 2

Piec ok. 30 minut w 180 stopniach (zrobić 3 biszkopty).

Krok 3

Masa: Budyń ugotować z cukrem na mleku.

Krok 4

Kasię utrzeć do białości i dodawać do niej ostudzony budyń.

Krok 5

Na końcu dodać odrobinę alkoholu (może być rum dla podkreślenia smaku).

Krok 6

Biszkopty przekładać masą. Po dokładnym wysmarowaniu boków i góry wszystko posypać utartą czekoladą i ozdobić migdałami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort czarno - biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort czarno - biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort czarno - biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort czarno - biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort czarno - biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort czarno - biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort czarno - biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Torcik mandarynkowy:)
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej