Tort czekoladowo-waniliowy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

6 sztuk

1 szklanka

2 opakowania

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżeczka

krem:

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno, wsypać cukier i dalej ubijać, aż piana będzie lśniąca. Do żółtek dodać proszek do pieczenia i ocet, wymieszać. Dodać żółtka do białek i wymieszać. Dodać przesianą mąkę, budyń i delikatnie wymieszać. Piec w temp. 180 stopni, ok 50 min.

Krok 2

Wystudzony biszkopt podzielić na 3 blaty i nasączyć każdy z nich ponczem. Wykonać kremy zgodnie z przepisem na opakowaniu dodając do każdego z nich 1/2 kostki Kasi.

Krok 3

Krem czekoladowy wyłożyć na jeden blat biszkoptu oraz wysmarować boki. Krem waniliowy wyłożyć na drugi blat oraz przyozdobić wierzch tortu. Całość obsypać okruchami z biszkoptu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort czekoladowo-waniliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort czekoladowo-waniliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort czekoladowo-waniliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort czekoladowo-waniliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort czekoladowo-waniliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort czekoladowo-waniliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort czekoladowo-waniliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej