Tort kokosowy Bounty

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

4

20 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

6 sztuk

6 łyżek

6 łyżek

2 łyżki

krem:

3 szklanki

1 opakowanie

0.5 szklanki

30 dekagramów

1 opakowanie

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Jajka ubić z cukrem na biały krem, dodawać stopniowo mąkę i kakao. Delikatnie wymieszać. Piec ok. 30 minut w temp. 160°C.

Krok 2

Masa: 2 i 1/2 szklanki mleka zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym. Wiórki kokosowe uprażyć na suchej patelni, ostudzić, odrobinę zostawić do dekoracji. Wsypać wiórki kokosowe i gotować mieszając na małym ogniu jeszcze przez około 20 minut.

Krok 3

Dodać Kasię i mieszać, aż się rozpuści. Budyń rozprowadzić w pozostałym mleku i dodać do masy kokosowej.

Krok 4

Mieszając, zagotować i odstawić do ostygnięcia.

Krok 5

Biszkopt przekroić na 3 warstwy, nasączyć likierem, przełożyć masą kokosową.

Krok 6

Posypać wierzch pozostawionymi wiórkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort kokosowy Bounty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort kokosowy Bounty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort kokosowy Bounty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort kokosowy Bounty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort kokosowy Bounty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort kokosowy Bounty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort kokosowy Bounty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej