Tort kruchy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij
Tort kruchy

Składniki

120 gramów

2 sztuki

0.5 szklanki

100 gramów

200 gramów

0.5 opakowania

250 gramów

0.75 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Utrzeć Kasię z żółtkami, zaparzoną mocną kawą, zmielonymi orzechami i cukrem.

Krok 2

Wsypać cukier waniliowy, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i pod koniec delikatnie dodać pianę z białek.

Krok 3

Ciasto wlać do wysmarowanej Kasią i wysypanej mąką formy. Upiec.

Krok 4

Przekładać różnymi dżemami, kremami i polać różnymi polewami.

Użytkownik Moje Ciasto

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort kruchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort kruchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort kruchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort kruchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort kruchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort kruchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort kruchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pleśniak z wiśniami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej