TORT PIĘTROWY

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1001

7 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

biszkopt 1:

8 sztuk

1 szklanka

0.6 szklanki

0.5 szklanki

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżeczki

biszkopt 2:

6 sztuk

0.5 szklanki

1 szklanka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

biszkopt 3 - mały:

6 sztuk

0.5 szklanki

1 szklanka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

masa kremowa:

4 opakowania

4 opakowania

2 opakowania

poncz:

1 szklanka

1 sztuka

1 szczypta

50 mililitrów

1 słoik

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ze składników na biszkopty pieczemy ciasta dzień wcześniej, chwilę trzymamy w tortownicy, potem wykładamy na ściereczkę dnem do góry i zostawiamy tak do następnego dnia, wierzchy będą równe.

Krok 2

Gotujemy budynie w ilości mleka o 2 szklanki mniejszą - 6 szklanek, studzimy, rozkręcamy w 2 kostkach Kasi. Pozostałe rozkręcamy z Nutellą dodając wg swojego gustu, aby krem nie był mdły lub za słodki.

Krok 3

Przygotowujemy poncz: przekrajamy biszkopty w kolejności od największego do najmniejszego - drugi średni biszkopt wykrajamy w mniejsze koło. Na paterze do tortów układamy spodni płat największego biszkoptu, nasączamy, wykładamy część ciemnego kremu, kładziemy płat ciasta, nasączamy, wykładamy część dżemu i na to jasny krem. Postępujemy tak do końca. Pozostałym kremem ozdobić tort.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • TORT PIĘTROWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • TORT PIĘTROWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • TORT PIĘTROWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • TORT PIĘTROWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • TORT PIĘTROWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • TORT PIĘTROWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • TORT PIĘTROWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
TORT SMIETANKOWY
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej