TORT SMIETANKOWY

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

43 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

74 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

6 sztuk

1 szklanka

1.5 szklanki

1 opakowanie

2 łyżeczki

bita śmietana:

1 litr

0.5 szklanki

4 opakowania

dodatki:

1

poncz:

1 szklanka

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

BISZKOPT: Białka oddzielić od żółtek.

Krok 2

Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę pod koniec ubijania dodać cukier i cukier waniliowy, całość zmiksować na sztywną pianę. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać przez sitko i stopniowo dodawać do ubitej piany, całość zmiksować ok 8 min. Biszkopt przelać do wysmarowanej tłuszczem formy i obsypanej maka wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 st, C na 30 min.

Krok 3

PO UPIECZENIU I OSTYGNIĘCIU BISZKOPT PRZEKROIĆ NA 3 CZĘŚCI.

Krok 4

Z podanych składników ubić bita śmietanę!

Krok 5

Pierwszą część biszkoptu nasączyć, posmarować bitą śmietaną, przykryć drugą częścią biszkoptu, nasączyć i posmarować bitą śmietaną, na to poukładać dowolne owoce i przykryć ostatnią częścią biszkoptu, nasączyć i całość posmarować bitą śmietaną i udekorować!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • TORT SMIETANKOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • TORT SMIETANKOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • TORT SMIETANKOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • TORT SMIETANKOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • TORT SMIETANKOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • TORT SMIETANKOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • TORT SMIETANKOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
American cheesecake
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

trudne

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej