Tradycyjny Sernik Wiedeński

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

30 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

masa serowa:

1 kilogram

12 sztuk

1.5 szklanki

4 łyżki

1 opakowanie

30 dekagramów

2 opakowania

5 dekagramów

3 dekagramy

polewa:

10 dekagramów

10 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser zmielić.

Krok 2

Białka oddzielić od żółtek.

Krok 3

Żółtka utrzeć z cukrem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym.

Krok 4

Cały czas ucierając dodawać ser, roztopioną i ostudzoną Kasię, budyń w proszku, rodzynki, pokrojone migdały i ubitą pianę z białek.

Krok 5

Delikatnie wymieszać.

Krok 6

Masę serową wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką blaszki.

Krok 7

Czekoladę połamać i rozpuścić ją z mlekiem w kąpieli wodnej (nad parą).

Krok 8

Powstałą polewą polać ostudzony sernik.

Krok 9

Udekorować kokosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjny Sernik Wiedeński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjny Sernik Wiedeński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjny Sernik Wiedeński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjny Sernik Wiedeński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjny Sernik Wiedeński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjny Sernik Wiedeński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjny Sernik Wiedeński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
7 osób ogląda przepis:
Krokiety z mozzarellą
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej