Trójkolorowy sernik na zimno

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

75 gramów

75 dekagramów

4 opakowania

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser i Kasię podzielić na 3 części.

Krok 2

3 galaretki rozpuścić, każdą w szklance wody.

Krok 3

Do każdej wsypać po łyżce cukru.

Krok 4

Do miksera włożyć pierwszą część sera, dodać jedną część rozpuszczonej Kasi, zmiksować.

Krok 5

Wlać pierwszą, tężejącą galaretkę, wylać na ułożone w blasze ciastka i wstawić do lodówki, aby masa zupełnie stężała.

Krok 6

W ten sam sposób przygotować dwie pozostałe masy z białego sera.

Krok 7

Ostatnią galaretkę zrobić wg przepisu, wylać na zastygnięty sernik i ponownie schłodzić, aż galaretka stężeje

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Trójkolorowy sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Trójkolorowy sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Trójkolorowy sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Trójkolorowy sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Trójkolorowy sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Trójkolorowy sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Trójkolorowy sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej