Tureckie ciasteczka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

300 gramów

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię ucieramy na gładką masę, dodajemy stopniowo cukier i przesianą mąkę.

Krok 2

Gotowe ciasto rozwałkujemy na grubość ok. 1 cm.

Krok 3

Kroimy na małe kwadraciki.

Krok 4

Na środku każdego ciastka kładziemy kawałek orzecha.

Krok 5

Ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Krok 6

Pieczemy w temp. 180’C na jasnozłoty kolor.

Użytkownik Moje Ciasto

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tureckie ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tureckie ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tureckie ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tureckie ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tureckie ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tureckie ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tureckie ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej