Walentynkowa szarlotka

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 kilogram

1.5 szklanki

5 sztuk

1.5 szklanki

0.5 szklanki

1.5 łyżeczki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obrać pokroić w ósemki.

Krok 2

Smażyć z cukrem około 10 min.

Krok 3

Ostudzić, do zimnych jabłek, wsypać kisiel (proszek).

Krok 4

Ciasto: Jajka ubić z cukrem (1 szklanka) do białości.

Krok 5

Mąkę pszenną i ziemniaczaną przesiać z proszkiem do pieczenia przez sito.

Krok 6

Delikatnie połączyć z masą jajeczną.

Krok 7

Dodać gorącą rozpuszczoną Kasię.

Krok 8

Blachę wysmarować tłuszczem, wyłożyć połowę ciasta i zapiekać 10-15 min. na upieczonym cieście rozłożyć jabłka i przykryć pozostałym ciastem.

Krok 9

Piec 45 min. w temp. 180 stopni C.

Krok 10

Polać ciasto czekoladową polewą i zrobić wzorki białą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Walentynkowa szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Walentynkowa szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Walentynkowa szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Walentynkowa szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Walentynkowa szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Walentynkowa szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Walentynkowa szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej