Warzywne risotto z kremem z awokado i cukinii
NOWY PRZEPIS
łatwe
0 osób zapisało

Składniki
200 gramów
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
3 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj według wskazówek na opakowaniu producenta z dodatkiem kostki Knorr.
Krok 2
Marchew obierz i pokrój w drobną kostkę. Pieczarki w plasterki. Podsmaż warzywa krótka na patelni z niewielką ilością oliwy. Groszek odłóż aby się rozmroził.
Krok 3
Cukinię umyj i pokrój na mniejsze kawałki bez pestek. Awokado umyj, obierz, wyjmij pestkę i przełóż do kielicha blendera. Dodaj cukinię, wyciśnij sok z limonki, wlej 2 łyżki oliwy, pół szklanki wody, wsyp sos sałatkowy Knorr i całość zmiksuj na gładki krem. Jeśli wyjdzie zbyt gęsty wlej odrobinę wody.
Krok 4
Ugotowany ryż wymieszaj z warzywami. Warzywne risotto podawaj z szklanych naczyniach i kremem na boku.

Dobra rada:
Taki krem z cukinii i awokado może być również dipem do innych dań.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Warzywne risotto z kremem z awokado i cukinii
Czas na warzywny, a zarazem wykwintny posiłek. Postanowiliśmy trochę namieszać w klasycznych recepturach risotto, znanych z kuchni włoskiej - stąd w naszym przepisie na warzywne risotto pojawia się ryż brązowy. Zaskoczenie? Być może, ale właśnie ten produkt doskonale komponuje się z resztą składników, zwłaszcza szykownym kremem z awokado i cukinii.
Dla kogo?
Warzywne risotto z awokado i cukinią polecamy wszystkim wielbicielom dań z ryżem, którzy szukają nieoczywistych rozwiązań w jadalni. Efektowny sposób serwowania tego dania zadowoli wszystkich, dla których wrażenia estetyczne są tak samo istotne, jak smakowe.
Na jaką okazję?
Warzywnym risotto z kremem z awokado i cukinii śmiało możesz poczęstować gości, na których chcesz zrobić ogromne wrażenie. Świetnie sprawdzi się jako danie główne podczas uroczystego obiadu lub wystawnej kolacji.
Czy wiesz, że?
Brązowy ryż przed ugotowaniem możesz ułożyć na sicie i przepłukać chłodną wodą.
Dla urozmaicenia:
Do warzywnego risotto z kremem z cukinii i awokado dorzuć posiekaną papryczkę chili. Tę radę docenią zwłaszcza wielbiciele pikantnych dań.