Wiatraczki z ciasta francuskiego

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

61 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 słoik

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na kwadraty 10x10 cm.

Krok 2

Każdy róg kwadratu naciąć do połowy i co drugi złożyć do środka, lekko docisnąć, aby powstały wiatraczki.

Krok 3

Na środek każdego nałożyć niewielką ilość marmolady.

Krok 4

Włożyć do piekarnika nagrzanego do temp. około 190 stopni i piec około 15 minut.

Krok 5

Upieczone posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiatraczki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiatraczki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiatraczki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiatraczki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiatraczki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiatraczki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiatraczki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej