Wiatraczki z ciasta francuskiego

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

2

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

61 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

1 słoik

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na kwadraty 10x10 cm.

Krok 2

Każdy róg kwadratu naciąć do połowy i co drugi złożyć do środka, lekko docisnąć, aby powstały wiatraczki.

Krok 3

Na środek każdego nałożyć niewielką ilość marmolady.

Krok 4

Włożyć do piekarnika nagrzanego do temp. około 190 stopni i piec około 15 minut.

Krok 5

Upieczone posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej