Wielkanocny przysmak

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

114

130 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

10 dekagramów

0.5 szklanki

40 dekagramów

1 opakowanie

6 sztuk

2 łyżeczki

30 dekagramów

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Kasię utrzeć do białości, po czym ucierać nadal, dodając ser, ubite żółtka, śmietankę i cukier wanilinowy.

Krok 3

Kiedy masa serowa będzie już jednolita, starannie wymieszać ją z przygotowanymi bakaliami i przestudzoną żelatyną.

Krok 4

Po czym przełożyć do dużej tortownicy wcześniej wysmarowanej Kasią, a jej bok obsypać posiekanymi orzechami i płatkami migdałowymi.

Krok 5

Masę serową przykryć spodem tortownicy wysmarowanym Kasię i obciążyć czymś ciężkim.

Krok 6

Paschę wstawić do lodówki, by zastygła.

Krok 7

Najlepiej trzymać ją w lodówce przez całą noc.

Krok 8

Kiedy zastygnie, należy delikatnie okroić nożem brzeg paschy i usunąć blaszki tortownicy.

Krok 9

Wierzch ciasta udekorować można cząstkami brzoskwiń, mandarynek, wiśniami oraz startą czekoladą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wielkanocny  przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wielkanocny  przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wielkanocny  przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wielkanocny  przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wielkanocny  przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wielkanocny  przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wielkanocny  przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej