Zebra

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

68 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2.5 szklanki

3 łyżki

3 łyżki

4 sztuki

2 szklanki

3 łyżeczki

1 szklanka

1 szklanka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Całe jajka i cukier dokładnie zmiksować.

Krok 2

Dodać 2,5 szklanki mąki i 3 łyżeczki proszku do pieczenia, ciągle miksując.

Krok 3

Dolać mleko, wodę i aromat i miksować.

Krok 4

Ciasto podzielić na dwie równe części i dodać: do części I + 3 łyżki mąki, do części II + 3 łyżki kakao i każdą z osobna wymieszać, aż połączą się dodane składniki z masą.

Krok 5

Wlewać ciasto na sam środek tortownicy po 3 łyżki każdego koloru na przemian i tak do wyczerpania.

Krok 6

Tak przygotowane ciasto włożyć do piekarnika i piec ok. 50 min. w 170 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

Zobacz również