Babeczki

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

500 gramów

110 gramów

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżeczka

null gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, cukier oraz proszek do pieczenia wysypujemy na stolnicę, dodajemy żółtka oraz śmietanę i Kasię i zagniatamy ciasto.

Krok 2

Gotowe dajemy do lodówki na 30 min.

Krok 3

Po upływie czasu wyciągamy ciasto i wykładamy nimi babeczki.

Krok 4

Bitą śmietanę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. 

Krok 5

Dekorujemy nią babeczki i ozdabiamy owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej