Babeczki kajmakowe

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 dekagramów

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kruche ciasto przygotować wedle dowolnego przepisu.

Krok 2

Foremki wysmarować rozpuszczoną Kasią.

Krok 3

Rozwałkować na grubość 0,5 cm i umieścić w foremkach.

Krok 4

Uformowane babeczki przebić kilka razy widelcem i upiec.

Krok 5

Po wystygnięciu ciasta nałożyć łyżeczką kajmak i udekorować orzechami.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej