Babeczki kosmitki

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

67

45 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

15 dekagramów

2 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

krem:

0.5 litra

1 sztuka

2 sztuki

1 opakowanie

1 łyżka

1 łyżeczka

25 dekagramów

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki i pozostałych składników zagnieść ciasto, rozwałkować i wycinać foremką od babeczek, a następnie wyklejać foremki.

Krok 2

Wstawić do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika.

Krok 3

Masa: jajko, żółtka, 1 łyżkę cukru waniliowego, 1 budyń waniliowy wymieszać dokładnie w niewielkiej ilości mleka, resztę mleka zagotować.

Krok 4

Następnie na gotujące się mleko wlać przygotowane rozmieszane składniki. Ugotować budyń. Wystudzić.

Krok 5

1 łyżeczkę żelatyny rozpuścić w kilku łyżkach gorącej wody.

Krok 6

Następnie Kasią utrzeć z cukrem pudrem dodając po łyżce wystudzonego budyniu.

Krok 7

Wlać żelatynę i sok z wyciśniętej cytryny.

Krok 8

Nakładać do upieczonych i wystudzonych babeczek. Dekorować jak kto chce i lubi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki kosmitki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki kosmitki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki kosmitki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki kosmitki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki kosmitki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki kosmitki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki kosmitki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej