Babeczki kruche

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

30 dekagramów

1 sztuka

10 dekagramów

3 łyżki

1 opakowanie

krem:

1 opakowanie

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ze wszystkich składników zagnieść kruche ciasto.

Krok 2

Schłodzić godzinę w lodówce.

Krok 3

Rozwałkować, wyciąć placuszki, wylepić nimi foremki do babeczek.

Krok 4

Piec 15 - 20 min. w temp. ok. 200 stopni.

Krok 5

Napełnić babeczki kremem, na wierzch położyć ścięty czubek z połówki brzoskwini.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki kruche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki kruche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki kruche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki kruche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki kruche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki kruche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki kruche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej