Babeczki Mateuszka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

66

31 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij
Babeczki Mateuszka

Składniki

ciasto:

1 szklanka

0.25 szklanki

0.25 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagnieść ciasto z podanych składników, włożyć je do zamrażalnika na około 5 minut i mocno schłodzić.

Krok 2

Następnie robiąc z ciasta małe kulki wylepiać nimi foremki do babeczek.

Krok 3

Należy uważać, aby ciasto wylepione w foremkach było bardzo cienkie, gdyż bardzo szybko i bardzo mocno wyrasta ono w czasie pieczenia.

Krok 4

Gdy babeczki są gotowe (lekko zarumienione), przygotować bitą śmietanę

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki Mateuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki Mateuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki Mateuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki Mateuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki Mateuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki Mateuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki Mateuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej