Babeczki owocowe z frużeliną

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

523

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

masa:

12.5 dekagrama

12.5 dekagrama

1 opakowanie

1.5 szklanki

6 łyżek

2 łyżki

frużelina:

750 gramów

750 gramów

1 szklanka

2 łyżeczki

3 łyżeczki

dodatkowo:

55 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Budyń ugotować na mleku i wystudzić. Kasię utrzeć, dodawać po łyżce masy budyniowej.

Krok 2

Masę podzielić na pół, do jednej dodać kakao lub rozpuszczoną czekoladę. Masy na trochę wstawić do lodówki.

Krok 3

W tym czasie robimy frużelinę do owoców. W garnuszku rozpuszczamy cukier w 1/3 szklance wody, mąkę ziemniaczaną rozpuścić w 3 łyżkach wody i dodać do cukru.

Krok 4

W szklance rozpuścić żelatynę w minimalnej ilości gorącej wody i dodać to do cukru. Podgrzać, jeszcze chwile mieszając. Nie dopuścić do zagotowania.

Krok 5

Babeczki napełniać kremem przy użyciu szprycki. Ciepłą frużelinę połączyć z owocami i nakładać na babeczki z kremem.

Krok 6

Wstawić babeczki do lodówki na 15 minut i gotowe. Smacznego!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki owocowe z frużeliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki owocowe z frużeliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki owocowe z frużeliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki owocowe z frużeliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki owocowe z frużeliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki owocowe z frużeliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki owocowe z frużeliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej