Babeczki truskawkowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

42

300 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 szklanki

4 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 sztuka

1 szklanka

1 opakowanie

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię, mąkę, żółtka, proszek i cukier waniliowy zagnieść.

Krok 2

Odstawić wyrobione ciasto do zamrażalki na 30 minut, a później ponakładać w foremki i upiec.

Krok 3

Na wierzch pokroić truskawki i zalać troszkę zgęstniałą galaretką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej