Babeczki z kremem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

6

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

73 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

90 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2.5 szklanki

20 dekagramów

15 dekagramów

2 sztuki

1 łyżka

krem:

200 gramów

5 łyżek

1 opakowanie

dodatkowo:

1 opakowanie

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

CIASTO - mąkę wymieszać z cukrem, posiekać z Kasią, dodać żółtka, śmietanę i szybko zagnieść ciasto.

Krok 2

Owinąć w folię, wstawić na 30 minut do lodówki.

Krok 3

MASA - śmietanę ubić z cukrem pudrem oraz pod koniec ubijania dodać śmietan-fix.

Krok 4

BABECZKI Z KREMEM: Ciasto rozwałkować na grubość około 0,5 cm, położyć na ustawionych foremkach i docisnąć wałkiem.

Krok 5

Usunąć nadmiar ciasta, palcami wylepić foremki. Babeczki piec ok. 15 minut w temp. 180*C aż do złotego koloru.

Krok 6

Ostudzone babeczki napełnić kremem i dowolnie udekorować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej