Babeczki z kremem waniliowym i owocami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

10 dekagramów

25 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

masa:

1 szklanka

1 opakowanie

2.5 łyżki

1 łyżka

dekoracja:

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, Kasię, małe jajo i szczyptę soli połączyć ze sobą i wyrobić ciasto.

Krok 2

Owinąć w folię i schłodzić w lodówce. Po wyjęciu wylepić nim dość cienko foremki do babeczek.

Krok 3

Upiec na złoty kolor w mocno nagrzanym piekarniku. Gdy przestygną, wyjąć je z foremek.

Krok 4

W garnuszku wymieszać lub zmiksować żółtka, cukier, cukier waniliowy i mąkę ziemniaczaną z kilkoma łyżkami mleka.

Krok 5

Resztę mleka zagotować i mieszając wlać do masy jajecznej. Gładką masę gotować, mieszając, aż krem zgęstnieje. Zdjąć z ognia i mieszać, aż wystygnie.

Krok 6

Wtedy napełnić nim wystudzone babeczki i udekorować świeżymi owocami sezonowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z kremem waniliowym i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z kremem waniliowym i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z kremem waniliowym i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z kremem waniliowym i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z kremem waniliowym i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z kremem waniliowym i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z kremem waniliowym i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej