Babki owocowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

24

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 szklanki

3 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąka, Kasia, żółtko, cukier - zagnieść i wstawić do lodówki na 6 godz.

Krok 2

Ciasto wałkujemy na grubość 0,5 cm i wykrawamy kółka o średnicy 7 cm, wylepiamy nim foremki do babek.

Krok 3

Do środka wkładamy dowolny krem i owoce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babki owocowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babki owocowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babki owocowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babki owocowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babki owocowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babki owocowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babki owocowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej