Biszkopt

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

73 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.75 szklanki

0.25 szklanki

0.75 szklanki

6 sztuk

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubić białka na sztywną pianę. Dodawać powoli cukier i dalej ubijać.

Krok 2

Następnie dodawać po jednym żółtku i delikatnie mieszać łyżką w jedną stronę. Dalej dodawać obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Na końcu dodać łyżkę octu i powoli a dokładnie wymieszać i wylać na blachę wyłożoną folią aluminiową bądź papierem do pieczenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej